When under linux build problems and solutions

sponsored links
The first time in linux compile open source project, note the problems and solutions.

1. Could not find wxWidgets library.
Solution: $ sudo apt-get install libwxgtk2.8-0 libwxgtk2.8-dev wx2.8-headers wx-common

2. Need libsmbclient.h for compiling on Unix.
Solution: $ sudo apt-get install libsmbclient-dev

3. Need cups.h for compiling on Unix.
Solution: $ sudo apt-get install libcupsys2-dev

4. Error: Need opensc / opensc.h.
Solution: $ sudo apt-get install libopensc2-dev

5. Exec: g + +: not found.
Solution: $ sudo apt-get install build-essential

6. Error: X11/Xlib.h: no such file or directory.
Solution: $ sudo apt-get install libx11-dev

7. Error: X11/Xmu/WinUtil.h: no such file or directory.
Solution: $ sudo apt-get install libxmu-dev

8. Error: jpeglib.h: no such file or directory.
Solution: $ sudo apt-get install libjpeg-dev

9. Error: png.h: no such file or directory.
Solution: $ sudo apt-get install libpng-dev
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Digg
  • TwitThis
  • Mixx
  • Technorati
  • Facebook
  • NewsVine
  • Reddit
  • Google
  • LinkedIn
  • YahooMyWeb

Related Posts of When under linux build problems and solutions

  • Ruby Server

    sudo vi / etc / apt / sources.list deb http://mirror.pacific.net.au/linux/ubuntu/ gutsy universe restricted main multiverse deb-src http://mirror.pacific.net.au/linux/ubuntu/ gutsy universe restricted main multiverse deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/

  • the use of rails mod_rails

    Mod_rails structures based on the use of the rails running apache environment Passenger (mod_rails) is an apache-based application deployment of rails program currently supports Linux, BSD, OS X platform, not to support the windows, the installation ...

  • Ruby User's Guide>> Getting started

    First, you have to check whether the installed ruby. Shell from the start (here "%" express, do not play the%), into the (-V enable ruby interpreter print version), then press Enter. If the ruby has been installed, you will see the followin ...

  • JS to control the size of upload files

    JS to control the size of upload files: var fileSize = 160; var fileType = "jpg, gif, bmp, png"; var bool = false; / / 0 on behalf of From the type of wrong, one representative of the type of upload correctly var str = ""; function che

  • RHEL as 4 environment to install lighttpd

    In reference Robbin "in the Linux platform to install and configure Ruby on Rails explain" after the RHEL environment a try, and configure successfully. step 1: check whether the system is installed to support the library pcre # Rpm-qa | gr ...

  • Ruby Rails system calls the use of Ping

    Want to use call system commands under RoR, the general exec and system and the syscall Want to use in Rails, the call ping command The most common are ruby support Ping usage is as follows: Ping contains routines to test for the reachability of remote ho

  • autotest, make your test automation RSpec (b) [windows]

    Following Part <<autotest, Let your rspec test automation >> We are the RSpec implementation of automated testing, but always want to open a dos shell look at the recent test results are also too cumbersome. Well, let us to achieve automated t

  • ROR resources

    Ruby Web site resources: ruby official website: http://www.ruby-lang.org ruby doc official website: http://www.ruby-doc.org rubyonrails official website: http://www.rubyonrails.org programming ruby online edition (Ruby studying the "Bible") ...

  • What is the JPA

    Same, JDO, also started compatible JPA. At the field of ORM, it seems that JPA is a benevolent government, is the normative specification. At the support of major manufacturers, JPA use became widespread. 2 Spring Spring + Hibernate often referred to as t

blog comments powered by Disqus
Recent
Recent Entries
Tag Cloud
Random Entries